Limfodrenažinis masažas (presoterapija) Kaune
Straipsniai

Presoterapija, arba limfodrenažinis masažas

Registracija procedūrai

Šių dienų favoritu tapusį limfodrenažinį masažą renkasi vis daugiau moterų. Apie jo efektyvumą kalba pasaulinio žinomumo žvaigždės. Noriai iš lūpų į lūpas skleidžiama žinia, kaip limfodrenažinis masažas, taip pat vadinamas presoterapija, padeda atsikratyti patinimų, sumažina celiulito matomumą ir išlygina odą, atsiranda ne tik naujienų portaluose, bet asmeninėse žvaigždžių socialinių tinklų paskyrose.

Lieknėjimo procedūra - presoterapija Kaune

Limfodrenažinio masažo aparatas yra puikus limfodrenažo prietaisas, kurio funkcionalumas atitinka rankinę limfodrenažinio masažo techniką, išrastą E. Vodderio. Plačiau apie limfodrenažinio masažo istoriją: „Limfodrenažinio masažo istorija“.

Išbandyti limfodrenažinio masažo privalumus galite Kaune esančiuose lieknėjimo namuose „Grakštuolė“. O šiame straipsnyje pasidalinsime, kodėl vis daugiau moterų renkasi limfodrenažinį masažą bei kokia yra šio masažo nauda.

Limfos sistema ir kodėl svarbu apie ją užsiminti

Limfinė sistema vaidina labai svarbų vaidmenį žmogaus organizme. Limfagyslėmis tekanti limfa surenka nereikalingas medžiagas ir bakterijas, o tada perneša jas į limfmazgius. Iš ten jie transportuojami į inkstus ir pašalinami iš organizmo.

Žmogaus limfinė sistema papildo kraujotakos sistemą. Joje tekanti limfa yra kūno skystis (limfa), kuris tarpininkauja keičiantis medžiagomis tarp kraujo ir kitų kūno audinių, bet ne tik. Limfinė sistema padeda pašalinti iš organizmo skysčių perteklių ir pernešti riebalus. Šioje sistemoje susidaro ir subręsta imuninės sistemos „kariai“ – limfocitai, kurie yra baltųjų kraujo kūnelių dalis. Limfinė sistema taip pat yra atsakinga už jų pasiskirstymą organizme ir imuninės sistemos palaikymą gaudant ir kovojant su organizmui pavojingais toksinais, bakterijomis ir virusais.

Limfinė sistema – dažniausios ligos

Kai limfinė sistema neveikia tinkamai, mūsų organizme pradeda formuotis limfedema, t. y. audinių patinimas, kurį sukelia limfos sąstovis. Dažniausiai turime reikalų su antrine limfedema, atsirandančia dėl limfagyslių ir (arba) limfmazgių pažeidimo. Iš pradžių – net kelis mėnesius ar metus – limfinė sistema gali veikti gerai, o pažeidimas nesukelti patinimų. Tačiau pakitimus nesuku pastebėti, pavyzdžiui, atlikus limfografiją.

Laikui bėgant, jeigu problema nėra sprendžiama, oda tampa storesnė, sukietėja, praranda elastingumą. Nagai geltonuoja ir tampa trapūs. Palaipsniui galūnės sustorėja ir deformuojasi, pradeda priminti dramblio koją (vystosi aukščiau paminėta – klastinga liga – limfedema). Norint šių problemų išvengti, būtina pasirūpinti savo sveikata. Tyrimų duomenys leidžia teigti, kad masažai, kaip limfodrenažinis masažas, yra puiki priemonė užkirsti kelią tokių problemų formavimuisi. 

Kuo naudingas limfodrenažinis masažas?

Gilus, energingas limfodrenažinis masažas (presoterapija) stimuliuoja kraujotaką, o tai pagerina deguonies ir maistinių medžiagų tiekimą kūno audiniams. Limfodrenažas padeda limfinei sistemai pašalinti nereikalingas atliekas. Pašalina raumenų įtampą ir sąnarių standumą, pagerina jų judrumą ir lankstumą.

Be to, šių procedūrų eigoje:

  • Valomas ir gerinamas limfos ir kraujo tekėjimas.
  • Organizmas valomas nuo toksinų
  • Veiksmingai pašalinami nereikalingi kilogramai
  • Skatinami natūralūs kūno procesai
  • Malšinami skausmai, palaikoma kova su streso ir nuovargio padariniais
  • Oda „išvaduojama“ nuo celiulito 
  • Mažinama įtampa, atsipalaiduojama

Presoterapijos metu pumpuojamas oras į specialiai naudojamas rankoves ar batus. Dėl kintamo slėgio įvairios kūno vietos suspaudžiamos teisinga seka. Procedūra dažnai taikoma skatinant sumažinti edemą, kraujotakos sistemos pokyčius. Tai idealus įvyniojimų su CELLO geliu papildymas, siekiant efektyviau pašalinti toksinus. Presoterapija atstato vandens ir elektrolitų pusiausvyrą tarpląsteliniuose tarpuose ir neleidžia kauptis bakterijoms. Ši procedūra palengvina limfos ir medžiagų apykaitos produktų nutekėjimą, o po to, jų pernešimą į filtravimo organus, galiausiai nereikalingos medžiagos išsiskiria su šlapimu.

Be to, presoterapija maitina ir aprūpina organizmą deguonimi. Puikiai tinka kovai su sunkių kojų pojūčiais. Po procedūros klientės jaučiasi lengvesnės ir labiau atsipalaidavusios. Geresnės kraujotakos dėka po šių procedūrų oda yra geriau maitinama ir aprūpinama maistinėmis medžiagomis. Visa tai taip pat padeda išvengti ir sumažinti celiulitą.

Limfodrenažinio masažo (presoterapijos) naudojimas tarp žymių žmonių

Mechaninis limfodrenažas yra labai populiarus (ypač tarp įžymybių). Šios procedūros metu naudojamas presoterapijos prietaisas – specialus kostiumas, pripildytas suspausto oro, kuris ritmiškai, bangomis išjudina limfą. Limfodrenažinio masažo procedūros efektyvumu jau spėjo įsitikinti tokios žvaigždės kaip Miranda Kerr, Selena Gomez, Nina Dobrev, Hailey Bieber ir dauguma kitų žymių moterų.

Limfodrenažinis masažas yra labai maloni procedūra, kurios teigiamas poveikis apima visą kūną. Reguliuojant kraujo ir limfos apytaką, organizmas veikia sparčiau, o audiniai geriau maitinami.

5 dalykai, kuriuos reikėtų žinoti prieš masažą

Norite išbandyti presoterapiją, bet vis dar kyla klausimų, kad išdrįstumėte užsiregistruoti? Nežinote, ką rengtis, kaip vyksta procedūra ir ką pasiimti su savimi… Mes paruošėme Jums 5 patarimus, kurie padės išsklaidyti abejones ir leis jaustis patogiai per pirmą apsilankymą masažo salone. Pažiūrėkite, ką turėtumėte žinoti prieš masažo procedūrą.

1. Pasiruošimas prieš masažą

Jeigu nusprendėte išbandyti presoterapijos procedūrą, tam nereikia jokio specialaus pasiruošimo. Tačiau verta žinoti, kad pavalgyti reikia likus ne mažiau kaip pusantros valandos iki procedūros. Einant į masažą svarbiausia patogiai apsirengti, nusiimti papuošalus, kurie galėtų trukdyti, ir po ranka turėti gumytę plaukams.

2. Apranga

Presoterapijos aparato kostiumą sudaro: ilgi batai, platus diržas ir rankovės rankoms. Presoterapijos procedūra gali būti taikoma visam kūnui ir atskiroms jo dalims!

Šiai procedūrai būtina atsinešti drabužius, kad galėtumėte persirengti. Puikiai tinka medvilniniai marškinėliai ilgomis rankovėmis, tamprės ir kojinės!

3. Presoterapijos eiga

Atkreipkite dėmesį, kad visi toliau išvardyti patarimai yra tik rekomendacinio pobūdžio ir į juos visada galima atsižvelgti pagal esamą situaciją, nes jie griežtai priklauso nuo klientės būklės procedūros dieną. Pati procedūra yra maloni ir neturėtų sukelti diskomforto.

Viso kūno masažas trunka iki valandos, gerina odos būklę, mažina celiulitą ir stimuliuoja maistinių medžiagų ir gydomųjų medžiagų, esančių kosmetikoje, absorbciją. Atpalaiduoja.

Procedūros eiga, žingsnis po žingsnio

  • Pirmiausia reikia užsimauti presoterapijos aparato batus ar rankovę.
  • O po to, įjungti aparatą, atsipalaiduoti ir mėgautis procedūra!
  • Procedūrų ciklas apima nuo 10 iki 15 procedūrų, ypatingais atvejais poreikis gali padidėti iki 30 procedūrų.
  • Procedūra atliekama kas antrą dieną, atsižvelgiant į norimus pasiekti rezultatus. 
  • Vienos procedūros trukmė yra nuo 30 iki 60 minučių.

4. Presoterapija + limfodrenažinis masažas su Fitroll treniruokliu

Limfodrenažinis masažas Kaune

Presoterapija tinka kaip papildomos procedūros prie limfodrenažinio masažo su „Fitroll“ treniruokliu arba įvyniojimo CELLO geliu. Daugiau informacijos apie šias procedūras galite rasti čia: „Liekninantis kūno masažas: geriausios praktikos“.

5. Procedūrų kainos

Tuo metu, kai beveik 1/3 dienos praleidžiame sėdėdami, o paskui patenkame į kitų pareigų sūkurį, lengva pamiršti, kokia svarbi yra kūno ir dvasios pusiausvyra. Galbūt dėl ​​kasdieninių pastangų intensyvumo mums sunku patikėti, kad norint atkurti šią pusiausvyrą pakanka vos kelių dešimčių minučių masažo. Tuo labiau, kai masažo kainos tokios patrauklios. Tačiau tai yra maloni tikrovė!

Kviečiame susipažinti su mūsų limfodrenažinio masažo procedūrų ir įvyniojimų CELLO geliu kompleksų kainoraščiu:

  • Limfodrenažinis masažas + įvyniojimas CELLO geliu – 1 apsilankymas 20,00 €
  • Limfodrenažinis masažas + įvyniojimas CELLO geliu – 5 apsilankymai 70,00 €
  • Limfodrenažinis masažas + įvyniojimas CELLO geliu – 10 apsilankymų 115,00 €

Limfodrenažinio masažo su „Fitroll“ treniruokliu ir įvyniojimų CELLO geliu procedūrų kainas atskirai galite sužinoti čia: „Limfodrenažinis masažas: kainos“.

Dovanos idėja artėjančių švenčių proga –

DOVANŲ KUPONAS!

Nustebinkite Jums brangų žmogų nuostabia dovana ir kartu pasirūpinkite jo sveikata. Dovanų čekis yra puiki dovanos idėja, neatsižvelgiant į progą. Padovanokite mylimam žmogui tai, ko dar neturėjo galimybės patirti! Lieknėjimo namai „Grakštuolė“ siūlo platų dovanų kuponų asortimentą – nuo 10 iki 100 eurų vertės. Dovanų kuponą galite įsigyti skiltyje REGISTRACIJA arba skambinkite mums straipsnio apačioje pateiktu numeriu.

Palikite kasdienybę už durų, užsiregistruokite masažo procedūrai lieknėjimo namuose „Grakštuolė“

Lieknėjimo namai „Grakštuolė“

Gyvenimo tempas šiandien yra labai intensyvus. Masažai yra malonaus atsipalaidavimo oazė. O svarbiausia, jų metų gerėja ne tik nuotaika, bet ir sveikata! Deguonimi aprūpintos kūno ląstelės yra atsparios infekcijoms ir alergijoms. Apsilankykite mūsų lieknėjimo namuose Kaune. Mažai, kurie grožio salonai dirba net iki 22 val., bet lieknėjimo namai „Grakštuolė“ savo klientėms siūlo šį malonumą, nes apsilankyti galite nuo 6:30 iki 22:00 val.! Gal turite klausimų ar abejonių prieš pirmą (ar kitą) procedūrą? Džiaugsimės galėdami jas išsklaidyti, skambinkite mums telefono numeriu: +370 (677) 51513.

Norite užsiregistruoti masažui dabar? Spauskite ČIA.

Kiti straipsniai